2019-02-03 Nieuwe Droogmaking (133 foto's)
56 vogelsoorten gespot

Mooi zwart

In gebied de Nieuwe Droogmaking worden, net als een jaar geleden, buidelmezen gemeld.
Daarom gaan we daar op zondag 3 februari een wandeling maken.
Helaas vinden wij, en de andere aanwezige vogelaars, de buidelmezen niet (een beetje deja vu gevoel krijgen we daardoor wel).

Op de Brouwersdam hebben we strike two omdat de zwarte zeekoet in geen velden of wegen (beter gezegd haven of zee) te vinden is.
Na de Brouwersdam rijden we nog een stuk dieper Zeeland in voor een ijsduiker die helaas strike three oplevert want ook die vinden we niet.

Ondanks deze missers hebben we toch een erg succesvolle dag want als we op de terugweg weer op de Brouwersdam gaan kijken zit er wel een zwarte zeekoet.
En deze is in zomerkleed en dus mooi zwart en dat is best speciaal, want al onze vorige exemplaren waren in winterkleed. En in winterkleed is een zwarte zeekoet meer wit dan zwart.

We sluiten de dag af met een bezoek aan het Oudeland van Strijen waar we 7 dwergganzen vinden. Ondanks dat ze wat ver op het weiland zitten zijn ze goed herkenbaar door hun grote witte voorhoofd.
De dag begon niet echt goed kwa jaarsoorten scoren, maar hij eindigt wel lekker want uiteindelijk hebben we 7 jaarsoorten erbij gesprokkeld en daardoor zijn we boven de 100 gekomen.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Nieuwe Droogmaking