2023-07-02 Nieuwe Driemanspolder (236 foto's)
42 vogelsoorten gespot

Onzuivere koffie

Op 2 juli is het precies 2 maanden geleden dat onze auto beschadigd raakte door een aanrijding. Helaas staat hij nog steeds bij het schadeherstelbedrijf omdat het lang duurde voordat de vervangende onderdelen binnen waren.
Die zijn er inmiddels en er wordt eindelijk aan de auto gewerkt.
Op 1 juli moesten we naar de verjaardag van de 2e kleinzoon die tiener is geworden en omdat er regen werd voorspeld hebben we een leenauto geregeld die we op maandag 3 juli pas weer terug (kunnen) brengen.
Daarom kunnen we vandaag, 2 juli, met een leenauto naar de Nieuwe Driemanspolder voor een wandeling.

Tijdens de wandeling krijgen we een alert dat er een flamingo is gespot in de grote plas aan de noordkant van de Nieuwe Driemanspolder. Dat is het gebied waar we momenteel rondlopen.
Als we bij de 'dijk' zijn die tussen de noordplassen en de zuidplassen loopt zien we een flink aantal vogelaars staan bij het kijkscherm aan de andere kant van de grote plas en daar zien we ook een roze vogel staan. De flamingo.
Omdat we daar met onze geplande wandeling langs komen besluiten we om gewoon ons ding te doen en niet meteen die kant op te gaan.
Dat is achteraf een goede keus want de flamingo blijkt namelijk geen zuivere koffie. Het is een hybride chileense flamgo x flamingo en daardoor eigenlijk niet echt interessant voor de lijstjes.
Als we bij het kijkscherm aangekomen zijn staat de vogel te slapen en dat maakt hem nog minder interessant. Gelukkig spreid hij na een half uurtje een keer zijn vleugels even waardoor we een paar leuke foto's kunnen maken.
Daarna lopen we weer door.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)