2022-03-27 Nieuwe Driemanspolder (208 foto's)
52 vogelsoorten gespot

Op de valreep

Bij het opvoeren van de foto's van de wandeling van 22 maart in de Nieuwe Driemanspolder zie ik dat er inmiddels een paar leuke soorten zijn gevonden waarvoor we graag nog een keer daar naar toe gaan.
Op zondag 27 maart houden we rekening met het ingaan van de zomertijd en daarom gaan we pas na de lunch.
Vanaf de parkeerplaats lopen we in een redelijk snel tempo naar de plek waar de sneeuwgors en het bokje zijn gespot. Onderweg zetten we natuurlijk nog wel een paar soorten op de foto.
Bij de hotspot splitsen we ons op: Oscar loopt een tiental meter door naar de sneeuwgors en Jolanda zet het bokje op de foto.
Daarna wisselen we de rollen om. Als we genoeg hebben van de bijna handtamme sneeuwgors gaan we verder naar het deel van de grauwe gors.
Daar vinden we weer de nodige patrijzen, rietgorzen en graspiepers, maar weer geen grauwe gors.

Op dinsdag 29 maart besluiten we om nog 1 keer te proberen om de grauwe gors te scoren.
We zoeken een paar uur in het gebied van de grauwe gors en omdat dat weer niets oplevert lopen we toch even naar een ander deel.
Daar scoren we de nodige patrijzen en nog wat andere leuke soorten, en eigenlijk hebben we het nu een beetje opgegeven met betrekking tot de grauwe gors en lopen we terug naar de auto.
Daar stelt Oscar voor om het toch nog 1 keer te proberen, dus lopen toch weer door. We speuren alle boompjes met vogeltjes af, maar het blijven graspiepers die we zien.
Jolanda ziet op een gegeven moment een enkele vogel in een boompje zitten en zegt dan 'dat moet hem maar zijn' en warempel het is hem.
Zo scoren we op de valreep toch de grauwe gors.
Later blijkt dat Jolanda hem een half uur eerder al gescoord had, maar zij dacht dat het een vrouwtje rietgors was.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling van de 27e; Google Map van de wandeling van de 29e; Google Map van de autorit)


27 maart 2022

29 maart 2022