2022-01-30 Nieuwe Driemanspolder (147 foto's)
39 vogelsoorten gespot

Stilte voor de storm

Het is al weer een paar weken geleden dat we in Nederland gevogeld hebben. Nog steeds is het veelal sombere weer, en de bulk aan fotos van Colombia die nog bewerkt moet worden, daar debet aan.
Op vrijdag 28 januari is het prachtig weer, maar dan hebben we een afspraak midden op de dag. Door dat mooie weer kriebelt het wel om weer eens te gaan wandelen.
Helaas is het op zaterdag weer slecht weer met veel wind en voor maandag 31 januari is er zelfs een stormwaarschuwing. Corrie komt er aan!

Zondag 30 januari is het gelukkig een relatief mooie dag. Die dag is zogezegd 'de stilte voor de storm'.
Met een matige wind en zo nu en dan zon is het best uit te houden bij de Nieuwe Driemanspolder.
Helaas voor ons kunnen we de daar veelvuldig gemelde rosse franjepoot niet vinden. We zijn niet de enige vogelaars die daar naar op zoek zijn blijkt als ons op een gegeven moment wordt gevraagd of wij hem mogelijk gevonden hebben.
Als we die vraag negatief hebben beantwoord vraagt hij of we wel de steenuil hebben gevonden. Door die vraag worden we gelijk enthousiast want zo een uiltje is altijd leuk.
Nadat hij ons heeft uitgelegd waar het uiltje zit vervolgen we ieder onze weg. Hij gaat nog even zoeken naar de franjepoot en wij lopen rechtstreeks naar de uilenplek.

Bij aankomst op die plek beginnen we met zoeken, maar wij zien hem niet zo snel. Dan blijkt de tipgever inmiddels vlak achter ons boven aan de dijk te staan en hij verteld dat je hem alleen van daar boven kunt zien.
Even later zien wij hem ook. Wat een schattig proppie.
Gedurende een minuut of 10 genieten we van het uiltje, maar dan wordt hij van zijn plek verjaagd door een ekster en gaan wij verder met de wandeling.
Vlak voor we weer bij de auto zijn stoten we per ongeluk een groepje van 7 patrijzen op en ondanks dat ze van ons af vliegen lukt het gelukkig toch om er herkenbare fotos van te maken.
En zo scoren we tijdens deze wandeling toch 2 hele leuke jaarsoorten.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)