2021-09-26 Nieuwe Driemanspolder (180 foto's)
46 vogelsoorten gespot

Wie gaat er mee naar Engelland ...

Op zondag 26 september gaan we naar de Nieuwe Driemanspolder.
Omdat het daar, volgens diverse weerapps, in de ochtend nog bewolkt en fris is slaapt Jolanda een beetje uit.
Na een rustig ontbijt stappen we in de auto en bij de Nieuwe Driemanspolder merken we dat het in de ochtend inderdaad nog bewolkt en fris is.
Gelukkig kunnen we na een klein uurtje het extra laagje alweer uit doen als de zon doorbreekt.

Wat vandaag heel erg opvalt zijn de grote aantallen watersnippen die we zien. Voornamelijk omdat ze opvliegen doordat wij langs lopen.
Er zwemt ook een gigantische hoeveelheid knobbelzwanen rond op de plas en daartussen zien we op een gegeven moment ook een zwarte zwaan.
Spontaan komt het liedje 'witte zwanen, zwarte zwanen, wie gaat ...' bij ons naar boven.

Halverwege de wandeling zien we een torenvalk wat vreemd gedrag vertonen. Het beest provoceert een tweetal kauwen die op een rieten dak zitten.
Die laten dat natuurlijk niet op zich zitten en 'verjagen' de torenvalk. Die trekt zich daar niets van aan; zelfs niet als de kauwen hulp krijgen van een ekster.
Dat was leuk om te zien, maar het leukste moment komt daarna pas als Jolanda een veldje in loopt om te kijken wat voor plantjes daar staan.
Ze stoot daar een snip op en ik maak daar toch maar weer een foto van.
Als ik de foto terugkijk zie ik dat het geen watersnip is, maar een bokje. En die staat zodanig op de foto dat we van het bokje een nieuwe soortenfoto hebben.
Ik loop ook het veldje in om de foto aan Jolanda te laten zien en zie dan een 2e bokje zitten. Voordat ik ook maar aan foto maken kan denken vliegt deze op en verdwijnt in een rietkraag.
Dat is jammer, want een stilzittend bokje zou helemaal een mooie foto hebben opgeleverd. Maar we zijn uiteraard erg blij met de wel gefotografeerde.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)