2021-07-17 Moerputten (210 foto's)
16 vogelsoorten gespot
14 dagvlindersoorten gespot

Goede daad.

Op zaterdag 17 juli gaan we, net als bijna exact 1 jaar geleden, naar het gebied de Moerputten. Bakermat van het pimpernelblauwtje en dat is natuurlijk onze voornaamste doelsoort vandaag.
Het is echter niet de enige doelsoort vandaag want Jolanda is dit jaar op plantjesjacht en heeft ook bij dit gebied uitgezocht waar ze potentieel nieuwe plantensoorten kan scoren.
En dat lukt best aardig want we scoren er 13 nieuwe plantensoorten bij. In totaal heeft ze dit jaar de plantensoortenlijst daardoor al met 95 uitgebreid naar 476 soorten.

Bij het veld waar de pimpernelblauwtjes zitten zien we in totaal 10 exemplaren en ondanks de stevige wind lukt het ook nog aardig om ze te fotograferen. Voornamelijk dankzij de nieuwe camera van Jolanda.
Een stuk voorbij dit veld gaat Jolanda op zoek naar een nieuw plantje waarbij Oscar geduldig staat te wachten.
Hij stapt even opzij van het pad voor een passerende moeder met 2 jonge kinderen. Een van die kinderen vraagt heel enthousiast aan Oscar of hij beroemd is omdat hij met zo een hele lange lens rondloopt.
Helaas moet Oscar hem teleurstellen. De moeder vraagt vervolgens of hij mogelijk weet waar de pimpernelblauwtjes zitten omdat ze die graag aan haar kinderen wil laten zien.
Daar kan hij gelukkig wel positief op antwoorden en hij loopt even met hun een stukje terug naar het veld met de beroemde blauwtjes.
Als hij er een paar aanwijst krijgt hij als reactie dat ze kleiner zijn dan ze verwacht had en dat ze ze zonder zijn aanwijzing waarschijnlijk niet gevonden had.
Nu kan zij ze ook aan haar kinderen aanwijzen. Oscar heeft zijn goede daad voor vandaag gedaan en loopt weer door naar Jolanda die inmiddels klaar is met het plantje. Op naar het volgende plantje.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)