2021-10-17 Maasvlakte (165 foto's)
54 vogelsoorten gespot

Contrast

Op zondag 17 oktober gaan we met de vogelwerkgroep Alphen aan den Rijn op excursie naar de Maasvlakte.
Nadat we ruim 5 jaar niet op de Maasvlakte zijn geweest gaan we er nu voor de tweede keer in een week naar toe.
De excursie roept wat deja vu gevoel op met de vorige excursie van 1 maand terug.
Toen reden we een groot deel van de route die we een week daarvoor hadden gereden met ons bezoek aan Texel en nu rijden we ook dezelfde route als een week eerder.

En met de afgelegde route houd de overeenkomst wel een beetje op. De excursie vandaag staat in schril contrast met ons bezoek van vorige week.
Een week geleden hadden we een luxeprobleem met een vogel die te dichtbij kwam, en nu zitten alle vogels erg ver weg.
Het weer vorige week was lekker met regelmatig zon en vandaag is het grauw en guur.

We doen tijdens de excursie nog een paar voor ons nieuwe plekken aan op de Maasvlakte. Namelijk de vogelvallei en de vogelboulevard.
Bij die laatste maken we een leuke (en flinke) wandeling naar kijkscherm De Bonte Piet. Een deel van deze wandeling hebben we wel eens eerder gedaan, maar nu lopen we hem helemaal. Leuk.
Helaas levert het niet de gehoopte visarend op. Sowieso zien we een hoop 'wens'soorten niet vandaag, maar we zien toch wel genoeg leuke soorten
En het lukt ons om een groot deel van de waargenomen vogelsoorten op de foto te zetten ondanks het mindere weer en de afstand.

Door de groep zijn er bij de excursie op zondag 66 soorten waargenomen en daarvan hebben wij er 54 op de foto kunnen zetten.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)