2023-08-20 Loonse en Drunense duinen (81 foto's)
7 vogelsoorten gespot
4 dagvlindersoorten gespot
2 keversoorten gespot waarvan 1 nieuwe: stinkende kortschild
3 geleedpotigen gespot waarvan 1 nieuwe: herfsthangmatspin
6 bijensoorten gespot waarvan 1 nieuwe: gewone roodpootspinnendoder

Weer hei (en zand)

Op (of rond) de verjaardag van dochter Kirstin gaan we vaak met haar ergens wandelen. Dit jaar is dat er niet van gekomen omdat wij geen auto hadden.
Afgelopen week stelt ze voor om op zondag 20 augustus ergens te gaan wandelen als een soort combinatie van haar verjaardag, vaderdag en de verjaardagen van ons.
Op de vraag of ze een voorkeur heeft antwoord ze dat ze een keer op de Loonse en Drunense duinen is geweest en dat ze daar wel weer een keer naar toe wil.

Dus zondag 20 augustus parkeren we de auto op het parkeerterrein van de Loonse en Drunense duinen en gaan we de groene pijltjes route wandelen.
De eerste (ruime) helft gaat voornamelijk door bos en dat levert bijzonder weinig soorten op. Een kuifmees maakt gelukkig een hoop goed.

Uiteindelijk verlaten we het bos en lopen we het duindeel op. Daar kwamen we natuurlijk ook een beetje voor.
Prettig voor de dames is dat de duinen grenzen aan een flink stuk hei die hier natuurlijk ook mooi paars in bloei staat.
Ondanks dat we erg weinig soorten op de foto zetten scoren we wel een nieuwe keversoort, een nieuwe spinnensoort en een nieuwe bijensoort.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)