2018-01-30 Lockhorsterbos (57 foto's)
18 vogelsoorten gespot

Uiterwaarden

Op dinsdag 30 januari is het mooi weer en daarom besluit ik om wat te gaan doen.
Ik kies voor het Lockhorsterbos, maar ga eerst langs bij een Ross' Gans die langs en in de Lek bij Schalkwijk verblijft.
Als ik ter plaatse aankom krijg ik te horen dat de gans heel even vlakbij heeft gezeten, maar nu net is opgevlogen en aan de overkant van de Lek is geland.
Ik loop een stukje verder en vind de gans inderdaad aan de overkant in Gelderland. In eerste instantie is alleen het koppie zichtbaar, maar met wat geduld komt de hele gans in beeld.
Bij het teruglopen naar de auto is een effect van het hoog water zichtbaar. Door het onderlopen van de uiterwaarden is een parkeeplaats volledig onder water komen te staan.

Daarna rijd ik door naar het Lockhorsterbos waar ik in ieder geval de bosuil makkelijk vind. Verder is het helaas erg rustig met vogels.
Voor ik naar huis terugrijd ga ik nog een keer langs de ross' gans in de hoop dat hij weer naar Utecht is gekomen.
Ik sluit aan bij een rij auto's van vogelaars die naar de gans aan het kijken zijn.
Hij zit dichterbij als vanmorgen en dat geeft me de gelegenheid om de soortenfoto te verbeteren.
Dat hij dichterbij zit is te danken aan het onderlopen van de uiterwaarden. Daardoor is het gebied met droog land een stuk kleiner geworden.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Lek

Lockhorsterbos

Lek