2017-01-28 Lockhorsterbos (91 foto's)
32 vogelsoorten gespot

Fileleed

Op zaterdag 28 januari vertrekken we naar de Loonse Waard in Gelderland.
Hier wordt al een tijd een ringsnavelmeeuw, een nieuwe soort voor ons, gespot, en ook mooi op de foto gezet.

In eerste instantie was er twijfel of het mogelijk een afwijkende stormmeeuw betreft, maar mede door de goede foto's werd die twijfel weggenomen.
Onderweg naar de Loonse Waard komen we in een file terecht waarbij uiteindelijk alle 4 rijbanen zijn afgesloten en we via de afrit om het ongeval heen moeten rijden.
Erg vervelend voor degene die bij het ongeval betrokken waren, maar achteraf blijkt dit fileleed ook voor ons erg negatief uit te pakken.

Als we aankomen bij de plek van de ringsnavelmeeuw zien we een hoop vogelaars hun spullen pakken en teruglopen naar de auto.
We horen dat de meeuw ca 10 minuten daarvoor is opgevlogen en 'daar bij die kerktoren' uit beeld is verdwenen.
Zonder de vertraging door de file waren we op tijd geweest.
Omdat we hopen dat de meeuw weer terugkomt pakken we toch onze spullen en lopen naar de rand van de plas.
Samen met nog ca 20 andere gearriveerde vogelaars bestuderen we elke meeuw die aan komt vliegen zeer nauwkeurig, maar helaas zijn het steeds kokmeeuwen of stormmeeuwen.

Na 1,5 uur geven we de hoop dat de meeuw nog terugkomt op.
Gelukkig zijn we niet helemaal voor niets gekomen want in die tijd scoren we wel een fraaie geelpootmeeuw en een pontische meeuw voor de jaarlijst.
Vervolgens gaan we naar het Lockhorsterbos om een wandeling te maken en de bosuil toe te voegen aan de jaarlijst.
Dat lukt gelukkig wel en uiteindelijk zijn we mooi op tijd weer thuis voor een afspraak die we 's avonds hebben.

Later zien we op waarneming.nl dat de meeuw even na 15 uur toch weer teruggekeerd is en er weer erg fraaie foto's gemaakt zijn.
Daarom houden we zondag heel goed in de gaten of de meeuw gemeld wordt, zodat we eventueel in de middag nog een poging kunnen doen. Helaas is dat niet het geval.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Loonse Waard

Lockhorsterbos