2018-03-14 Munningsbos (79 foto's)
24 vogelsoorten gespot

Drie maal drie is ...

Vandaag, 14 maart, gaan we naar het Munningsbos in de verwachting even de spechtenlijst uit te breiden. Het gaat ons met name om de zwarte specht.
In 2016 en 2017 hebben we daar prachtige foto's van kunnen maken in dit bos.

Na 2,5 uur in het bos hebben we alleen nog maar grote bonte spechten gehoord en gezien en (ver weg) een enkele groene specht gehoord.
Gelukkig krijgen we dan een middelste bonte specht in beeld die zich gedurende 10 minuten mooi laat fotograferen.

Vol goede moed blijven we nog ruim 2 uur zoeken, maar helaas levert het alleen maar een grote bonte specht en nog een middelste bonte specht (mibo) op.
Zoals al eerder geschreven zijn ervaringen uit het verleden duidelijk geen garantie. Maar met de mibo breiden we toch de jaarlijst spechten uit, dus het doel is op zich wel gehaald.

Als we het bos weer uit zijn, en terug naar de auto lopen, zien we een paartje goudvinken waar we erg blij mee zijn. Mooie compensatie voor de gemiste zwarte specht.
En als we een paartje nijlganzen staan te fotograferen hebben we zelfs een 'a wat leuk' momentje als er 3, nee 6, o het zijn er zelfs 9 pullus uit het pitrus komen lopen.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)