2017-03-22 Munningsbos (56 foto's)
17 vogelsoorten gespot

Een, twee, drie, vier..

Een jaar geleden hebben wij in het Munningsbos prachtige foto's van een zwarte specht kunnen maken.
Daar was schoonzoon Joost wel een beetje jaloers op, want hij had die soort nog niet op de foto kunnen zetten.
Daarom hebben we toen afgesproken om dit jaar met hem naar het Munningsbos te gaan.

Op woensdag 22 maart gaan Oscar en Joost (Jolanda moet werken) samen naar het Munningsbos op spechtenjacht.
Gelukkig voor Joost heeft hij bij zijn eigen excursie van 11 maart al heel mooi de zwarte specht kunnen fotograferen, dus de druk om vandaag te scoren is er voor hem van af.
Voor Oscar is er wel een beetje druk want hij wil graag de kleine bonte specht op de foto zetten zodat de spechtenverzameling dit jaar weer compleet is.

De wandeling begint redelijk rustig en na bijna anderhalf uur hebben we zelfs nog geen grote bonte specht gezien.
Gelukkig komt er dan snel verandering in want dan zien we binnen een half uur de grote bonte specht, middelste bonte specht, groene specht en zwarte specht.
Wow, vier (van de vijf hier voorkomende) soorten spechten op de foto. En van de zwarte specht zien we er zelfs 4 waarvan er 2 vlakbij bezig zijn met het uithakken van een nest.

Omdat het inmiddels lunchtijd is gaan we, met de boterhammetjes, rustig op een paar omgevallen boomstammen zitten om te kijken hoe de zwarte specht bezig is met het nest.
Ook een holenduif bekijkt de werkzaamheden aandachtig, maar mogelijk met de bedoeling om de woning te kraken.

Na de lunch lopen we verder en omdat we nog een hoop tijd over hebben doen we een deel van de wandeling nog een keer waarbij we weer een grote bonte specht, een paartje middelste bonte specht en het paartje zwarte spechten in beeld krijgen.
Helaas voor Oscar krijgen we geen kleine bonte specht in beeld.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)