2016-06-15 Libellenreservaat (109 foto's)
23 vogelsoorten gespot

Eind goed, al goed

Op woensdag 15 juni gaan we eindelijk naar het libellenreservaat na 2 mislukte pogingen afgelopen weekend.
Dit is een klein stuk van een natuurpark in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Deze wijk is gebouwd op het terrein waar de Floriade van 1992 gehouden is.

Ons voornaamste doel vandaag zijn uiteraard libellen en dan met name een zeldzame gevlekte witsnuitlibel.
Als we langs de kinderboerderij het 'reservaat' in wandelen begint het te spetteren. Dat klopt met de lichte regen die buienradar rond deze tijd had gemeld.
Omdat de spetters een serieuze bui worden, gaan we snel terug naar de auto en zitten we gedurende een half uur de bui uit.

Daarna blijkt dat buienradar het ook met de voorspelde zon bij het verkeerde eind had, want het blijft lang redelijk bewolkt en dat is voor libellenspotten niet zulk handig weer.
Zo nu en dan breekt er even een zonnetje door en dan is er wat libellenactiviteit, maar voor onze wenssoort is het blijkbaar niet goed genoeg want die komt niet in beeld.
Van degene die we wel in beeld krijgen verbeteren we bij 2 soorten de soortenfoto, dus we zijn toch wel tevreden.

Na uren heen en weer gewandeld te hebben besluiten we om nog 1 rondje te doen en daarbij stoten we een groene specht op. Helaas is de vogel tussen de bomen verdwenen voordat we de camera konden optillen.
Dat geeft wel even een moppermomentje.

Als we weer bij de auto zijn, en de spullen daarin aan het leggen zijn, zien we weer een groene specht wegvliegen. Deze werd opgestoten door een langskomende jogger.
Oscar kan nu wel een paar, niet al te scherpe, foto's maken waarop te zien is dat het inderdaad een groene specht is. Dat de foto's niet al te best zijn geeft een tweede moppermomentje.
Gelukkig vliegt de groene specht vrij snel weer terug naar het grasveldje waarop hij zojuist zat, en kunnen we hem heel voorzichtig benaderen en een leuke serie (scherpe) foto's maken.
Hiermee verbeteren we de soortenfoto van de groene specht, en daarmee is het eind goed, al goed.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)