2023-10-17 Lentevreugd (214 foto's)
43 vogelsoorten gespot

Krams.vogel.trek

Op dinsdag 17 oktober gaan we naar Lentevreugd.
Het is alweer twee jaar geleden dat we hier waren, dus we vonden het wel weer tijd.
Twee-en-een-half jaar terug waren we hier ook en toen zagen we dat er een betonpad was aangelegd tussen het parkeerterrein en het dijkje.
Toen kregen we van een lokale vogelaar te horen dat er nog een kijkscherm aangebracht zou worden aan het eind van dat pad.
We zijn dus benieuwd hoe het er nu uit zal zien.
Onderweg zien we steeds groepen vogels overvliegen. Kauwen, spreeuwen en kramsvogels. Vooral die laatste komen met tientallen en soms met honderden tegelijk over.

Als we aan het eind van het betonpad zijn zien we dat er geen kijkscherm is aangebracht, maar een verhoogde uitkijkvlonder met 2 informatiepanelen.
Vanaf die vlonder hebben we aardig zicht op wat bosjes en daar scoren we best leuke soorten zoals een vrij zittende zingende cetti's zanger.
En overvliegende groepen kramsvogels waar we aardige dichtbijopnames van kunnen maken.

Gedurende de hele wandeling blijven we overvliegende groepen kramsvogels zien. De (krams)vogeltrek is aardig op gang. We denken er zeker een paar duizend gezien te hebben.
Vooral Jolanda geniet hier erg van. Zij vind al die overvliegende groepen vogels altijd fantastisch.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)