2020-09-30 Lentevreugd (118 foto's)
29 vogelsoorten gespot waarvan 1 nieuwe soort: noordse boszanger

Lente vreugd

Op woensdag 30 september gaan we naar Lentevreugd.
Maar eerst gaan we naar een plek in Katwijk aan Zee waar al een paar dagen een noordse boszanger zit.
Die is nieuw voor ons en hij laat zich regelmatig zeer fraai zien en ook fotograferen.
We zijn al eens eerder op deze plek geweest voor een roze spreeuw dus het is gelukkig geen onbekend terrein.
Bij die roze spreeuw leek het Oscar wel een goed idee om vlak bij topfotograaf Rene van Rossum te gaan staan, en dat was het toen ook, want vanaf die plek kon hij leuke fotos maken.
Als we bij de plek van de noordse boszanger aankomen zien we Rene van Rossum staan, dus Oscar besluit weer om daar maar bij in de buurt te gaan staan.
Ook nu is dat weer een goed idee want als de noordse boszanger, na ruim een half uur wachten, uiteindelijk in beeld komt, blijkt Oscar zijn plek hem leuke fotos op te leveren.
Omdat we nog flink wat parkeertijd over hebben, en we altijd op mooiere fotos hopen, blijven we gewoon wachten nadat de boszanger weer in de struiken is verdwenen.
Na ruim een uur wordt de vogel weer gezien in de bomen naast de plek waar wij staan te wachten. Jolanda besluit om daar toch even te gaan kijken en kan daar ook een paar leuke fotos maken.

Daarna gaan we weer terug naar de auto omdat de parkeertijd bijna verstreken is en rijden we naar het vlakbij gelegen gebied Lentevreugd om een wandeling te maken.
Tijdens de wandeling zien we helaas niet zo heel veel leuke soorten, met uitzondering van een paar reeen, en we moeten op een gegeven moment zelfs even de paraplu te voorschijn halen.
Na de wandeling rijden we naar een bedrijf dat vlak naast het parkeerterrein is gevestigd omdat we daar mooie grote pompoenen hebben gezien die Jolanda wil hebben om ze naast de voordeur te leggen.
Als we uit de auto stappen vraagt de eigenaar of we voor pompoenen of voor bloembollen komen. Nou afhankelijk van welke bollen je hebt voor allebei zegt Jolanda.
Daarna nodigt de man ons uit in zijn winkel en daar gaat Jolanda redelijk los met het inkopen van bollen die onze tuin in de lente vreugd moet geven.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Katwijk aan Zee

Lentevreugd