2019-05-22 Lentevreugd (137 foto's)
41 vogelsoorten gespot

Ze zjn weg

Zitten ze er nog (of varianten op deze zin) is zo een beetje de meest gestelde vraag bij vogelaars die elkaar tegenkomen bij een leuke soort.
En het is ook de vraag die wij stellen aan de aanwezige vogelaar in de Van Limburg Stirumvallei in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
Helaas is zijn antwoord niet helemaal waar we op hopen. 'Ze zijn weg' geeft hij als teleurstellend antwoord.
Vlak voor hij een uur eerder aankwam waren ze nog prachtig in beeld en opeens vlogen ze op en weg kreeg hij, en wij nu dus ook, te horen.
Het gaat over 2 morinelplevieren die zich prachtig dichtbij lieten fotograferen en waarmee we onze soortenfoto van die soort heel erg verbeterd hadden.

Zitten ze er nog (of varianten op deze zin) vragen diverse vogelaars die na ons arriveren. Helaas voor hun herhalen we het antwoord dat wij kregen.
We zoeken nog een uur en dan geven we het op en gaan we naar het redelijk dichtbij gelegen Lentevreugd om daar een wandeling te maken.

Het is de eerste keer dat we er in mei zijn en nu doet het gebied zijn naam eer aan.
Schattige jonge hooglanders, dartelende jonge konikpaarden en massa's, om voedsel zeurende, jonge spreeuwen en een aangename zon geven aan dat het lente is.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Van Limburg Stirumvallei

Lentevreugd