2018-03-31 Lentevreugd (115 foto's)
38 vogelsoorten gespot

Piepend gras

Op zaterdag 31 maart gaan we naar Lentevreugd. Jolanda heeft uitgezocht dat daar een paar leuke soorten zijn gezien die we dit jaar nog niet hebben.
Onder andere een bokje. Speciaal voor het zoeken daarnaar neemt ze de telescoop mee op het eerste deel van de wandeling.

We zijn nog maar een klein stukje het gebied in gelopen als Jolanda zegt 'het gras piept'.
Als we een stukje door het piepende deel lopen vliegt de ene na de andere graspieper op om een stukje verderop weer te landen.
Gelukkig lukt het om er een aantal op de foto te zetten voor ze weer onzichtbaar worden door in het gras te verdwijnen.

Bij het dijkje besteden we (lees Jolanda) flink wat tijd met het zoeken naar het gemelde bokje.
Die vinden we helaas niet, maar we krijgen wel onze eerste blauwborst van het jaar in beeld, en dat maakt de dag toch gelijk een stuk mooier.

Nadat we de telescoop teruggebracht hebben naar de auto lopen we verder het gebied in waarbij we nog meer graspiepers opstoten.
Via het meertje lopen we langs een bomenpartij waar we op de heenweg een groepje merels of mogelijk beflijsters uit hebben zien vliegen.
We hopen dat ze teruggekeerd zijn en we dus kunnen zien wat het zijn. Die vogels zien we niet maar wel een grote groep van wel 100 putters die steeds opvliegt en een stukje verder weer land.
Gelukkig maar want anders hadden we ze, ondanks hun aantal, waarschijnlijk niet gezien. In de door de runderen omgewoelde grond vallen ze door hun schutkleuren niet zo heel erg op.

Als we bijna weer terug bij de auto zijn horen we aan de rand van het gebied, maar toch redelijk dichtbij, een paar keer een groene specht roepen en daarom lopen we een stukje door naar de rand en gaan daar even zitten.
Helaas laat de specht zich niet meer horen, maar we zijn niet helemaal voor niets doorgelopen want we lopen nu langs een soort slootje met een perfecte rand voor een bokje, dus wie weet vinden we er nu een.
Het bokje vinden we niet, maar we hebben vandaag toch 3 nieuwe jaarlijstsoorten gescoord, dus we zijn dik tevreden.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)