2017-04-17 Lentevreugd (100 foto's)
32 vogelsoorten gespot

Gevonden!

Op 1e Paasdag is schoonzoon Joost met een excursie in Berkheide en op een gegeven vraagt hij via whatsapp of wij dit jaar al een beflijster hebben.
Het antwoord daarop is helaas nee.

Op zaterdag en zondag zijn wij niet aan vogelen toegekomen dus we zijn erg blij dat de voorspelde natte 2e Paasdag helemaal niet zo nat gaat worden.
We besluiten om naar Lentevreugd te gaan dat op een steenworp van Berkheide ligt, maar een heel stuk kleiner is.
Dat kleiner past goed bij de wens om niet te vroeg op te staan. We hopen hier een sprinkhaanzanger aan de jaarlijst toe te kunnen voegen.
Als we in de buurt komen van de 1e plek waar deze vogel vaak zit, zegt Jolanda: 'ik hoor hem', maar helaas voor ons blijft het bij alleen die ene keer horen.

Na een klein uurtje is daar geen verandering in gekomen, dus lopen we weer door en op een gegeven moment zien we een groepje merels opvliegen. Althans dat denken we.
Als we de verrekijker er op richten zien we dat het geen merels zijn, maar beflijsters. Dat klopt ook veel beter bij het in groepsverband opvliegen.
Omdat ze uit beeld verdwijnen achter een grote struikenpartij lopen we elk aan een kant om de struiken heen en het is Jolanda die het geluk heeft de beflijsters weer terug te vinden en er mooie foto's van te maken.

Gedurende de wandeling hoort Jolanda op nog drie plekken een sprinkhaanzanger, maar helaas laat ook op die plekken de vogel zich niet zien.
Dat vinden we uiteraard jammer, maar de beflijsters maken dat ruimschoots goed, want nu kunnen we Joost berichten dat wij deze Pasen ook beflijsters hebben gevonden. Joepie.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)