2017-05-04 Lauwersmeer (187 foto's)
63 vogelsoorten gespot

Hutweer

Op donderdag 4 mei rijden we richting het Lauwersmeer om 2 dagen te gaan vogelen in Friesland en Groningen.
We beginnen in Friesland bij de lokatie van de kerkuil.
Als we uitgestapt zijn krijgen we een voorproefje van het weer voor de rest van de dag: vervelende zeurmiezer.

We lopen naar het kunstwerk waar de uil in huist, maar we zien hem niet. Ivm de regen lopen we naar de auto terug en op dat moment komt de uil net aanvliegen en land op een tak vlak buiten het kunstwerk.
Helaas vliegt hij er weer vandoor voor we de camera hebben kunnen richten. We lopen een beetje langs het achterliggende bos in de hoop dat we hem terugvinden tot het echt gaat regenen.
Gedurende ruim een half uur wachten we vanuit de auto of de uil nog in beeld komt en daarna besluiten we om door te rijden naar het Lauwersmeer.

Ons oorspronkelijk plan was om 2 korte wandelingen te doen en vanuit de auto en vanuit hutten te vogelen.
Omdat het hutweer is zien we af van de wandelingen en vogelen we alleen vanuit de mobiele hut (de auto) en vanuit echte hutten.
Bij de hut van Ezumakeeg merken we dat we niet de enige zijn met dat idee als op een gegeven moment een man of 10 met telescopen en bijbehorende statieven binnenkomt.
Met een beetje passen en meten blijkt het nog allemaal te passen ook.
En de excursieleider van die groep wijst hun, en ons dus ook, op een paar leuke soorten die wij anders niet gezien zouden hebben. Onze telescoop ligt namelijk nog in de auto.

Na het bezoek aan de 2e hut, waar we meer ruimte hebben omdat we die voor ons zelf hebben, gaan we nog een poging doen voor de kerkuil en gelukkig krijgen we hem nu heel mooi op de foto.
Daarna gaan we naar ons hotel in Anjum waar we, na een smakelijke avondmaaltijd, op tijd naar bed gaan.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de autorit)