2015-07-18 Kwade Hoek (93 foto's)
26 vogelsoorten gespot

Elk nadeel...

Op donderdagmiddag word in gebied De Kwade Hoek een zeer zeldzame kuifkoekoek ontdekt. Helaas blijkt de vogel 's avonds al weer vertrokken, maar door die waarneming is onze aandacht weer op dit gebied gezet.
4 jaar geleden zijn we hier al eens geweest en toen vonden we het een beetje tegenvallen. Op zich een leuke wandeling, maar weinig vogels.

We hebben nu 4 jaar meer ervaring en daarom besluiten we om op zaterdag 18 juli hier naar toe te gaan. Wie weet zit die kuifkoekoek nog ergens verstopt.
Als we nog maar net onderweg zijn, horen we op de fileinformatie dat er een vrachtwagen met pech op de reguliere route staat en tegelijk zegt de navigatie 'verkeerssituatie gewijzigd, alternatieve route berekend'.
Helaas blijkt de navigatie geen weet te hebben van de (geplande) afgesloten botlektunnel.
Gelukkig staan er omleidingsborden en helpt Jolanda via googlemaps op haar tablet. Met slechts een half uur vertraging parkeren we de auto.

Dat begin was niet zo goed, maar we hebben de tijd en het is lekker weer, dus we klagen niet. (nou een klein beetje dan)

Als we nog maar net aan het wandelen zijn, vliegt er een tortel over ons heen die we uiteraard op de foto zetten. Bij het terugkijken of het gelukt is zien we dat we een zomertortel hebben geschoten.
Ondanks dat dit (nog) geen zeldzame soort is, is het voor ons pas de tweede keer dat we die zien. De vorige keer was 3 jaar geleden.
Het nadeel van de vertraagde reis heeft voor ons dus een voordeel opgeleverd.

De wandeling valt helaas ook nu weer een beetje tegen. Een leuke wandeling, maar weinig vogels.
Er zijn wel een hele hoop planten en die bloeien nu mooi. Die hebben als voordeel dat ze niet wegvliegen.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)