2019-03-27 Kasteel Maurick (98 foto's)
28 vogelsoorten gespot

Bonte roffelaars

Op woensdag 27 maart gaan we naar Kasteel Maurick waarbij spechten natuurlijk het doel zijn en dan met name de middelste bonte specht.
Nog geen 10 minuten nadat we het gebied ingelopen zijn hoort Jolanda het mauwen van de middelste bonte specht (mibo in vogeljargon) boven ons hoofd.
Er zitten er zelfs twee en ze blijven rustig boven ons foerageren terwijl wij natuurlijk veel foto's maken.
Dat ze blijven zitten is erg prettig want onze ervaring met de mibo is dat ze even ergens landen en bijna meteen weer verdwijnen.

Gedurende de wandeling zien we op nog 3 plekken een mibo. Of dat andere exemplaren zijn of steeds 1 van deze 2 dat weten we niet.
Ook horen we regelmatig het roffelen van de grote bonte specht en heel verrassend duurt het vrij lang voordat we er daar 1 van in beeld krijgen.
Daarna gaat het redelijk los met het zien van de grote bonte specht. Bij elkaar scoren we die op 5 plekken.

Helaas lukt dat scoren niet met zijn groene neef. Op een gegeven moment horen we die vrij dichtbij, maar het lukt niet om hem in beeld te krijgen.
Omdat we eerder dit jaar, op 19-1 in de AWD, een kleine bonte specht hebben gescoord, hebben we nu alle drie de bonte roffelaars op de jaarlijst.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)