2017-02-25 Encigroeve en Kasteel Maurick (91 foto's)
26 vogelsoorten gespot

Verkeerde groeve

Voor zaterdag 25 februari was ons plan om naar de steengroeve Winterswijk te gaan voor de oehoe en daarna naar het bos van Bekendelle voor wat spechten.
Omdat er al een hele tijd geen oehoemeldingen gedaan zijn bij Winterswijk besluiten we om naar de Encigroeve, waar afgelopen week wel oehoemeldingen zijn gedaan, te gaan.
Onderweg passeren we Kasteel Maurick en daar willen we op de terugweg een poging gaan doen voor wat spechten.

Als we uitstappen is het aangenaam in het zonnetje, maar bovenop de Sint Pietersberg is het guur in de wind.
Waarschijnlijk is dat ook de reden dat we geen oehoe vinden. Hij zit vast ergens lekker beschut tegen de wind en uit het zicht.
Sowieso zien we tijdens de wandeling niet zoveel soorten als dat we verwacht hadden.

Daarna gaan we naar kasteel Maurick. Hier beginnen we met een blik op de reigerkolonie. Vervolgens maken we een wandeling waarbij we een aantal keren een groene specht horen roepen.
Helaas steeds vrij ver weg. Aan het eind van het park hebben we nog steeds geen specht in beeld gehad en daarom vrezen we dat ook deze missie gaat mislukken.
En op dat moment vliegt er een middelste bonte specht in beeld die boven ons hoofd gaat foerageren. Nieuw voor de jaarlijst, dus toch nog succes.

's avonds zien we op waarneming.nl dat er die dag in Winterswijk wel een oehoemelding is geweest, dus zijn we toch naar de verkeerde groeve gereden.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de Encigroeve en Kasteel Maurick wandeling; Google Map van de autorit)


Encigroeve

Kasteel Maurick