2015-09-20 Kampina (126 foto's)
19 vogelsoorten gespot

Uitgelachen

Na ons uitzitje in de vogelhut hebben we behoefte om weer eens lekker te wandelen.
Dankzij een artikel in het blad van Natuurmonumenten gaan we naar gebied Kampina.
De tekst bij dat artikel is 'Hier kun je wandelen langs mooie heidevelden en een fantastisch vennengebied. Veel plezier op deze wandeling van ongeveer anderhalf uur'

Er kloppen helaas een paar dingen niet helemaal met die beschrijving, want wij doen 6 uur over de wandeling en de route, zo ontdekken we later thuis, komt nauwelijks over de heidevelden die er ruim aanwezig zijn.
Dat we wat langer over de route doen komt natuurlijk door onze aandacht voor vogeltjes. In eerst instantie laten we ons erg vertragen door een zwarte specht waardoor we van een afstand worden 'uitgelachen'.
Gedurende ca 45 minuten proberen we dichterbij de vogel te komen, maar de afstand tussen ons en het lachen blijft ongeveer even groot.
Gelukkig komt er een hele bel met o.a. kuifmezen langs waardoor de vertraging niet helemaal voor niets is.

Zoals gezegd zien we maar een fractie van de aanwezige heide, maar die is wel erg fraai.
Jolanda, die erg van bloeiende heide houdt, geniet met volle teugen.

Ook de ruime hoeveelheid soorten paddestoelen die we onderweg zien, zorgt er natuurlijk voor dat we er wat langer over doen.
Als we weer terug bij de auto zijn lopen we nog een keer via een ander pad het gebied in, in de hoop dat we dit keer de zwarte specht wel kunnen scoren, maar nu horen we hem zelfs niet.
De vogel lijkt uit gelachen te zijn.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)