2019-09-14 Ijmuiden (127 foto's)
35 vogelsoorten gespot

Zon, zee en zand

Na bijna een jaar vinden we het wel leuk om weer naar de pier van Ijmuiden te gaan.
Met het mooie weer genieten van zon, zee en zand.

We genieten ook van drieteenstrandlopers die, omdat we op onze knieen in het zand zijn gaan zitten, belachelijk dichtbij komen.
Thuis komen we er achter dat er tussen een groepje grote sterns en visdieven ook een dwergmeeuw zat. Die is ons daar niet opgevallen. Hij is ook klein natuurlijk.
Op de pier zelf zien we niet zo heel veel soorten, maar gelukkig zijn er wel paarse strandlopers en natuurlijk steenlopers en aalscholvers. Heel veel aalscholvers.

Als we weer aan het begin van de pier zijn wordt onze aandacht getrokken door 2 tapuiten. Als we wat dichterbij zijn gekomen zien we dat ze op hommeljacht zijn.
Voor de tapuit begrijpelijk. Die ziet alleen maar eten. Maar voor de hommelpopulatie niet zo fijn natuurlijk.

Bij het betalen van de parkeerkaart komen we er achter dat de prijs weer omhoog gegaan is.
In 2011 betaalden we 5 euro voor een dagkaart. Van 2015 tot begin 2018 was dat 8 euro. Eind 2018 was het 9 euro en nu is het 10 euro geworden.
Gelukkig is onze hobby hierdoor nog niet onbetaalbaar geworden.

Op de terugweg valt Jolanda, zoals bijna gebruikelijk, in slaap en het lijkt er op dat ze droomt van zon, zee en zand. Ze maakt een soort van zzz geluid.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)