2018-01-20 Ijmuiden (114 foto's)
27 vogelsoorten gespot

Ex Aequo

Op zaterdag 20 januari gaan we naar Ijmuiden. Kijken of er na de storm nog wat leuke soorten vanaf de pier te zien zijn.
Wat opvalt is dat het langs de zeerand met de vogels erg rustig is, maar gelukkig zitten er nog wel een paar drieeenstrandlopers en wat meeuwensoorten.
Ook aan het begin van de pier zijn er weinig vogels te vinden op een paar steenlopers en een enkele paarse strandloper na.
We zien ook maar 1 oeverpieper, maar die blijft zeker 5 minuten op zijn plek zitten. Meestal landen ze en nog voor je een leuke foto hebt kunnen maken zijn ze al weer opgevlogen.

Aan het eind van de pier wordt het gelukkig leuker want daar zien we meteen een dwergmeeuw langs komen.
Samen met een paar drieteenmeeuwen, zeker 10 jan-van-genten, en nog een paar alken is dat waar we voor naar de pier zijn gekomen.

Als we weer terug op het strand zijn gaan we nog op zoek naar een groep sneeuwgorzen die we in eerste instantie alleen maar over ons heen en weer zien vliegen.
Uiteindelijk landen ze op het strand en kunnen we, op onze knieen kruipend, redelijk dichtbij komen en wat leuke fotos maken.
Nadat ze weer opgevlogen zijn lopen wij de duinrand in waarbij we de sneeuwgorzen weer zien landen. Nu vlakbij ons.
Daarom gaan we nog even kijken. Terwijl wij stilstaand fotos maken komen de sneeuwgorzen steeds dichterbij ons totdat ze ons uiteindelijk hebben omsingeld.
Gelukkig zijn wij te groot als maaltijd en overleven we het.

Aan het eind van de wandeling hebben we de jaarlijstteller op 104 vogelsoorten staan.
Vergeleken met 2017 (tot aan 21-1) is dat een ex aequo stand.
Ook de daglijstteller van de pierwandeling van 18-1-2017 is een ex aequo stand met 27 vogelsoorten.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Ijmuiden

Omgeving Alphen aan den Rijn