2015-10-25 Ijmuiden (91 foto's)
23 vogelsoorten gespot

Samen met Joost

Op zondag 25-10 gaan we, en nog wat meer mensen, samen met Joost vogelen.
Boswachter en Co heeft de jaarlijkse wandeling op de pier van Ijmuiden. 3 km de zee in wandelen zonder natte voeten te krijgen.
Van te voren schreef hij op facebook: 'Kans op zeevogels die je aan land niet tegen zult komen. Denk dan bijvoorbeeld aan de jan-van-gent, roodkeelduiker en zeekoet. Maar ook aan zoogdieren als de grijze zeehond en de bruinvis'.

Als we op de parkeerplaats staan te wachten tot de groep compleet is ontdekt Oscar zwarte roodstaarten. Dat is erg leuk omdat dat een nieuwe jaarsoort is voor 2015.
We zijn nog maar net een stuk de pier opgewandeld als Joost roept 'jan-van-gent' en die roep kan hij tijdens de wandeling nog 3 keer herhalen. We zien 3 juveniele en 1 volwassen exemplaar langsvliegen. Erg fraai.
Gelukkig voor ons zitten er dit keer wel weer voldoende paarse strandlopers.
Ook wordt een grijze zeehond en tot twee keer toe bruinvissen gezien (waar wij helaas geen foto's van kunnen maken), dus Joost heeft een mooie excursie georganiseerd.
Hij heeft als bonus er ook nog mooi weer bij geregeld. Dat hadden we na het natte Schiermonnikoog weekend wel even nodig.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)