2014-11-08 Ijmuiden (77 foto's)
18 vogelsoorten gespot waarvan 1 nieuwe soort: bonte kraai

Nieuw

Als wij na de twitch bij de Spaanse Mus naar huis rijden let Oscar heel even niet op en remt net iets te laat bij een file met als gevolg dat onze auto total loss is.
Gelukkig is er, zowel bij ons als bij de andere partij, alleen blikschade, maar de afgelopen vrije dagen zijn we daarom alleen maar bezig geweest met het regelen van een nieuwe auto. En dat is inmiddels gelukt.

Op vrijdagavond kunnen we dus weer plannen maken voor een vogelzaterdag. Op waarneming.nl ontdekken we dat er in Ijmuiden al een tijd op dezelfde plek een bonte kraai gespot wordt.
Dat is een nieuwe soort voor ons, dus daar gaan we naar toe.

Als we op zaterdag bij de plek aankomen waar de bonte kraai steeds gemeld wordt roept Jolanda enthousiast 'ik zie hem al'. We parkeren dus snel de auto, stappen uit en maken, met de zon in de rug, mooie plaatjes.
Uiteraard is de pier van Ijmuiden daarna onze wandelbestemming.
Bij het strand blijkt het harder te waaien dan we in de beschutting van de stad (waar de bonte kraai zit) hadden verwacht, maar het stormt niet. Toch is de pier afgesloten. Zelfs de rode vlag is uitgehangen.
Dat hadden we in maart van dit jaar ook en er is nog een overeenkomst met die wandeling. We zien exact het zelfde lage aantal soorten vogels.
Gelukkig is er ook een verschil: nu hebben we een nieuwe soort. (en een nieuwe auto)

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)