2017-04-27 t Weegje (75 foto's)
27 vogelsoorten gespot

Zeldzaam dichtbij en toch ver weg

Op Koningsdag gaan wij altijd vogelen en ook vandaag, 27 april, geven we daar aan toe.
We gaan naar een gebiedje dat hemelsbreed net iets meer dan 10 km van ons af ligt.
In dat gebied vliegt sinds een dag een heuse steppekiekendief rond.

Voor deze zeer zeldzame soortgenoot van de bruine kiekendief zijn we een paar jaar terug nog speciaal naar Groningen gereden en nu zit er een zowat in de achtertuin (*).
Wij gaan 's middags pas en dat lijkt bijna een verkeerde beslissing want als wij aankomen is de vogel al een tijd uit beeld.
Terwijl hij 's morgens de ene vliegshow na de andere had gegeven waarbij hij zeldzaam dichtbij kwam. Wij zullen toch niet ....

Na een half uur, waarin wel regelmatig bruine kiekendieven in beeld komen, ziet Oscar hem opeens tussen de bomen verschijnen.
Hij vliegt voor echt mooie foto's wel wat ver weg, maar iedereen die er is kan hem mooi zien.
Samen met wat andere vogelaars besluiten we vervolgens om de plas heen te lopen naar de kant waar hij net in beeld was, zodat we hem hopelijk ook nog dichterbij kunnen fotograferen.
Helaas komt de vogel niet meer in beeld en moeten we accepteren dat deze steppekiekendief zeldzaam dichtbij en toch ver weg was.

(*) op 28 april zien we dat hij zelfs bijna over onze achtertuin gevlogen is omdat hij dan boven het Zaans Rietveld gemeld wordt.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)