2018-12-01 Het Twiske (140 foto's)
41 vogelsoorten gespot

Maximale score

Op zaterdag 1-12 gaan we mee met de Winterwandelexcursie: Het Twiske
Deze excursie wordt alsvolgt beschreven:
--
Het Twiske is een natuurgebied gelegen tussen Den Ilp, Oostzaan en Purmerend. Het heeft niet voor niets het predicaat Natura 2000-gebied gekregen.
Het reservaat is rijk gevarieerd gebied en biedt ruigtes, rietvelden en open water.
Tijdens de ongeveer 4 uur durende wandeling krijgt u niet alleen een prachtig beeld van de rijkdom van Het Twiske te zien, u zult ook met een aanzienlijke soortenlijst thuis komen.
In de winter zijn er niet alleen duizenden overwinterende Smienten te vinden op de Stootersplas, maar ook Nonnetjes, Brilduikers en Dodaarsjes en af en toe Grote zaagbekken.
In het rietveld met wilgen ook soorten als Baardmannetjes en roestende Ransuilen. Tijdens deze excursie kunnen we met gemak tussen de 30 en 40 soorten vogels zien.
Kortom: reden genoeg om met Ellen mee te gaan en u tegoed te doen aan de vogelpracht van dit misschien nog niet al te bekende maar wel degelijk zeer interessante gebied!
De excursie is voor een ieder met een gemiddelde conditie goed te doen. Goede wandelschoenen en een verrekijker zijn wel noodzakelijk.
--
Aan het eind van de wandelexcursie, die best pittig bleek te zijn met een afgelegde afstand van 10km in 4 uur, hebben we 41 vogelsoorten op de foto gezet, dus we hebben zogezegd de maximale score gehaald.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)