2013-06-02 Stootersplas (112 foto's)
42 vogelsoorten gespot

Wij hopen er al jaren op om eens een visarend te zien. Via waarneming.nl heb ik gezien dat er in het gebied Stootersplas bij Zaandam regelmatig een gespot is.
Nadat een paar eerdere pogingen dit jaar om naar dit gebied te gaan mislukten (ivm het weer), gaan we er op zondag 2 juni naar toe.

In het begin lopen we door een deel met allemaal schiereilandjes die we, voor zover je erop mag, lekker afstruinen.
Op een van die eilandjes zie ik een schaars geklede man zich insmeren met zonnebrandcreme. Op zich verstandig want de zon schijnt, maar in mijn optiek is de zon niet sterk genoeg voor zijn niet-kleding.
Dan blijkt dat er meerdere van die mannen aanwezig zijn, allemaal in hun eigen gebiedje. Helaas voor hun zijn wij geen klanten.

Op het gebiedsbord hebben we gezien dat er een oeverzwaluwwand aanwezig is. De vorige keer dat we bij zo een wand waren was deze nog onbewoond.
Aangezien we tijdens de wandeling oeverzwaluwen hebben gespot weten we dat deze wel bewoond zal zijn, dus we gaan daar even kijken.
Op de 'my track' app van mijn telefoon zie ik dat we dan min-of-meer tegenover de auto staan, maar wel met een paar honderd meter water er tussen.
We maken daarom de hele ronde rond de plas maar af, ook al was dat in eerste instantie niet het plan.
Ondanks de lange wandeling zien we ook vandaag weer geen visarend.

Op dinsdag 4 juni gaan we 's avonds nog even naar Camperduin in Noord Holland om de daar aanwezige amerikaanse goudplevier te spotten.
Voor deze soort zijn we een jaar eerder al eens naar Zeeland gereden, dus we hebben hem al, maar deze vogel zit op 2 manieren dichterbij.
De autorit is korter en hij fourageert hier vlak langs de weg. Met het zonnetje in de rug levert dat mooie plaatjes op.
De foto's die we daar maken hebben we op deze pagina toegevoegd.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van deze reis)