2020-07-12 Haarrijnseplas (167 foto's)
32 vogelsoorten gespot

Op zondag 12 juli gaan we naar Heidestein.
Niet voor iets speciaals of zo. We willen een leuke wandeling maken en misschien een raaf of groene of zwarte specht te zien.
Er is nog net plek voor ons op het niet al te grote parkeerveldje en bepakt en bezakt wandelen we het gebied in.

Op een gegeven moment zien we boven het begrazingsgebied een forse vogel vliegen waarbij we hopen dat het een raaf is.
Als we op de camera terugkijken blijkt het zelfs iets leukers te zijn. Namelijk een wespendief.
Dat is een leuke meevaller. Helaas krijgen we een stukje verderop een zware tegenvaller te verwerken als we bij een bord aankomen waarop staat dat het begrazingsgebied afgesloten is ivm corona.
Aangezien dat het grootste stuk is van onze wandeling gaan we weer terug naar de auto en kijken we op de navigatie naar 'onze' vogelgebieden die dichtbij liggen.

We kiezen voor de Haarrijnseplas. Die begint met dezelfde letter (lekker belangrijk) en het is geen echt natuurgebied dus we verwachten dat we daar geen vervelend bord tegen zullen komen.
En dat klopt gelukkig ook. Omdat we al 3,5 km in de benen hebben besluiten we om geen volle ronde om de Haarrijnseplas te doen. Door frivool heen te lopen en strak terug te lopen lijkt het toch een beetje een rondje.
Bij dat frivole heen lopen komen we diverse planten tegen die Jolanda uiteraard moet fotograferen.
Oscar vind wat zij fotografeert vaak op onkruid lijken maar dan blijkt het regelmatig een zeldzaam plantje te zijn. Dus ze heeft er wel oog voor.
Als we een meer dan manshoge artisjokstruik zien wordt ze helemaal enthousiast. Die heeft ze nog nooit in het wild gezien. Ook al is hij (uiteraard) geimporteerd in Nederland. Maar wel een zeldzame import.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling in Heidestein en Haarrijnseplas en van de autorit)


Heidestein

Haarrijnseplas