2017-04-06 Haarrijnseplas (90 foto's)
31 vogelsoorten gespot

Aangenaam nuttig

Op zondag 2 april waren we een beetje teleurgesteld omdat we geen oeverzwaluw zagen en daarom ga ik op donderdag 6 april in de herkansing voor deze soort.
Maar eerst breng ik Jolanda naar het werk omdat ik toch een boodschap in Amsterdam Arena moet doen. Het aangename met het nuttige verenigd zeg maar.

Daarna rij ik naar de Haarrijnse plas. Behalve dat ik kan kijken naar een hele grote oeverzwaluwwand kan ik er ook een wandeling maken. Het nuttige met het aangename verenigd zeg maar.
Een eerste blik op de zwaluwwand levert, net als op 2 april, helemaal niets op. Hmm, dat was niet de verwachting.
Dus ik wandel rustig door en hoop dat ik meer geluk heb als ik hier weer ben na een rondje om de plas.
Gelukkig hoef ik niet zo lang te wachten want na een half uur zie ik opeens een groep oeverzwaluwen boven de plas foerageren waar ik leuke plaatjes van kan maken. Missie geslaagd.

De rest van de wandeling levert, ondanks het wat sombere weer, al met al wel leuke waarnemingen op zoals een koppel grauwe ganzen met pullus en een koppel nijlganzen met pullus.
Als ik weer terug ben bij de zwaluwwand zie ik dat de groep van 50 oeverzwaluwen daar nu wel bij aanwezig is, dus ik besteed een half uur aangenaam nuttig met foto's maken van de luchtacrobaten tot ze uiteindlijk bij de nestholtes landen.
Dat is voor mij het sein om door te lopen naar de auto en weer naar huis te gaan.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)