2015-03-11 Haagse waterleidingduinen (82 foto's)
34 vogelsoorten gespot

De aanhouder wint

Op woensdag 11 maart gaan we eerst naar Westerpark in Zoetermeer. Daar worden in een klein gebied, vlak naast een parkeerterrein, al een week lang elke dag 2 appelvinken gemeld.
Daar moet het toch lukken met de appelvinken denken we. Daarna willen we een wandeling gaan maken in Meijendel.

Als we 's morgens de gordijnen open doen worden we wel lichtelijk teleurgesteld. Het mist, en dat maakt het vinden van vogels lastig.
Volgens de weersverwachting zal de mist snel oplossen, dus vertrekken we toch maar op tijd.
Als we de spullen in de auto zetten staat Jolanda opeens naar een boom te turen. Zij heeft daar net putters gehoord, maar door de mist zijn ze bijna niet vindbaar.

Onderweg naar Zoetermeer probeert de zon zo nu en dan door de mist heen te breken, maar helemaal lukt dat nog niet.
Als we het parkeerterrein oprijden zien we wel meteen heel veel gewone vinken, die door onze auto heel even opvliegen om vrij snel weer rondom de auto te landen.
Vanuit de auto maken we een paar leuke foto's voordat we ze 'verjagen' door uit te stappen.
Gedurende drie kwartier struinen we rondom het gebied en dan hoort Jolanda eindelijk appelvinken. Ze zitten hoog in de boom tussen takken, maar gelukkig krijgen we ze op de foto.

Vlak daarna vliegen ze weer weg naar een bomenrij een stukje verder. Omdat het nog een beetje mist zijn we niet helemaal tevreden met de foto's, dus wandelen we hun kant op, maar we zijn ze dan weer kwijt.
We moeten nog 20 minuten wachten voor we ze weer zien verschijnen. In die tijd is inmiddels de zon voorzichtig door de mist heen gebroken en we krijgen de appelvinken nu helemaal vrij te zien.
Nu zijn we wel tevreden met de plaatjes. De aanhouder wint.

Als we in Meijendel aankomen is de zon helemaal doorgebroken. De wandeling is daardoor heerlijk (eigenlijk zijn we iets te winters gekleed), maar het levert helaas niet zo heel veel vogels op.
Daarom rijden we op de terugweg door de polder naar vogelhut Amalia om zo nog wat soorten toe te voegen aan de daglijst.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)


Westerpark

Meijendel

Polder