2016-06-18 Groote Peel (131 foto's)
26 vogelsoorten gespot

Wie jarig is trakteert - part II

Net als vorig jaar zijn we door dochter Kirstin en schoonzoon Joost uitgenodigd om op de zaterdag na haar verjaardag een wandeling te maken.
Toen in het Leersumse Veld en nu in de Groote Peel

Omdat het pas wat later in de ochtend droog wordt spreken we niet al te vroeg af.
Door een kleine miscommunicatie met hun wekker wordt het zelfs nog iets later, maar dat blijkt achteraf juist goed uit te pakken.

We zijn nog maar net het gebied in gewandeld als Joost een specht spot. En wat voor een. De door ons dit jaar zo gezochte kleine bonte specht.
Daarmee hebben we de 'gewone' spechtenfamilie dit jaar compleet. Wow. Kirstin trakteert ons weer op een speciale wandeling.
Die hadden we mogelijk niet gezien als we op de normale tijd waren vertrokken.

Een stuk verderop zien we een grote libel in de lucht jagen en dit keer lukt het juist Oscar om daar leuke vliegfotos van te maken.
Na een tijd vliegt de libel naar beneden en land op een struik. We kunnen de grote keizerlibel vanaf het uitkijkpunt, dat daar gebouwd is, mooi in beeld krijgen.

Vervolgens ziet Kirstin vlakbij de keizer nog een libel zitten en dat blijkt de gevlekte witsnuitlibel te zijn. Daar gingen we woensdag (zonder succes) speciaal voor op pad en nu krijgen we hem zomaar 'kado'.
Kirstin blijft trakteren.

Helaas blijft het weer vandaag toch erg wisselvallig. Na een tijdje puffen in de zon trekt het helemaal dicht en komen er zwarte wolken aan.
Dankzij de perfecte timing van deze wandeling zijn we net aanbeland bij een schuilhuis uit de turftijd en kunnen we daar mooi de bui uitzitten.
Na een klein half uur wandelen we weer door, maar dat blijkt iets te snel te zijn want er komt nog een bui over. Gelukkig zijn we dan bij een overdekte bank.
Als we daar ruim een half uur hebben gezeten is het weer droog en dat blijft het tot vlak voor het eind van de wandeling.

In de laatste paar honderd meter is het toch nodig om de paraplu te pakken om droog in het bezoekerscentrum te belanden.
Daar wordt even het toilet bezocht en de winkel uitgebreid bestudeerd en daarna gaan we terug naar Alphen a/d Rijn waar we de dag afsluiten met een pizza.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)