2018-05-24 Groningen (130 foto's)
39 vogelsoorten gespot

24 mei is de laatste dag van ons vakantieweekje, dus pakken we alles in voordat we gaan ontbijten. Daarna haalt Oscar de auto en zetten we de spullen daarin.
We gaan vandaag naar de Onlanden bij Groningen, maar voor we dat doen rijden we eerst nog even langs de plek van morinelplevieren en zien daar weer een lege akker.
Daarna rijden we nog een keer naar de lokatie van de grauwe kiekendief en ook vandaag vinden we alleen een bruine kiekendief.

Als we bij de onlanden aankomen zien we een gele kwikstaart op een paaltje zitten. Dat geeft altijd een leuke foto en helemaal als blijkt dat het de witkeelkwikstaart is.
Voor deze kwikstaart zijn we een maand eerder speciaal hier naar toe gereden en toen hoopten we op een kwikstaart-op-een-paaltje foto. Dat lukte toen niet en nu wel. Leuk.

Een stukje verderop zoeken we vanaf het gemaal naar witwangsterns. Die vinden we ook. Er vliegen er zeker 12 op-en-neer naar hun nest dat zich vrij ver weg midden in een plas bevind.
Gelukkig komen ze redelijk vlak voor ons neus foerageren en daar maken we gedurende 1 uur (veel) fotos van.
Na dat uur rijden we naar de uitkijktoren van het Zuidlaardermeer waar we een paartje broedende steltkluten vinden en uiteindelijk helemaal aan de andere kant van het meer de witvleugelstern.
Allebei zitten ze voor mooie fotos eigenlijk te ver weg.

We sluiten de vakantie af met een kleine wandeling bij het Foxholstermeer. Hier zijn we verbaasd dat er totaal geen geoorde futen aanwezig zijn.
Dat was voor Jolanda de reden om hier een wandeling te maken. Gelukkig zien we wel een paar andere leuke soorten zoals een mooie zomertaling.

In deze vakantieweek hebben we 119 vogelsoorten gezien waarvan er 13 nieuw zijn voor de jaarlijst die daardoor op 227 staat.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de dagrit; Google Map van de autorit)