2017-05-05 Groningen (136 foto's)
60 vogelsoorten gespot

200 plus

Op vrijdag 5 mei rijden we vanuit Anjum onder het Lauwersmeer langs richting Groningen.
Omdat we daarbij min-of-meer langs Ezumakeeg rijden gaan we daar eerst nog even kijken. Dat levert alleen een paar putters op die leuk op paardebloemen zitten.

In Groningen (de provincie) rijden we eerst naar een uitkijkpunt waarbij we hopen dat we de daar regelmatig gemelde witwangstern in beeld krijgen.
Helaas lukt dat niet, maar Jolanda ontdekt wel een steltkluut. Ook leuk natuurlijk (later zien we op waarneming.nl dat er 's middags zelfs 11 tegelijk zijn gezien. bizar)

Daarna rijden we naar de andere kant van het gebied waar we gelukkig wel een witwangstern ontdekken. Dat was een van de 2 wenssoorten voor deze dag Groningen, dus we zijn 50% gelukkig.
Een langsvliegende zeearend (de 4e die we in 2 dagen zien) maakt het nog leuker.

Daarna rijden we naar een akker waar de afgelopen dagen bijna dagelijks een grauwe kiekendief, de 2e wenssoort voor vandaag, gezien is.
Vrij snel zien we een mogelijke kandidaat, maar dat blijkt een blauwe kiekendief te zien. De vorige keer dat die daar gemeld is, is ruim een maand terug.
De kans dat we die zouden zien ipv de grauwe was nogal klein, maar helaas gebeurd dat dus toch.

De laatste bestemming voor vandaag is de punt van Reide; voor ons het einde van Nederland. Dat gebied levert helaas niet zo heel veel op omdat zowel de plas bij de hut als het wad relatief leeg zijn.
Ondanks dat het aanvoelt dat we bijna niets gezien hebben, is het aantal daglijstsoorten op 60 gekomen en het aantal jaarlijstsoorten is vandaag met 3 uitgebreid.
Daarmee is het aantal jaarlijstsoorten voor 2017 op 200 plus gekomen.
Nog nooit eerder hadden we begin mei zoveel soorten op de jaarlijst staan.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de autorit)