2017-08-25 Groenewoud (75 foto's)
7 vogelsoorten gespot
3 libellensoorten gespot
5 dagvlindersoorten gespot
4 nachtvlindersoorten gespot waarvan 3 nieuwe soorten: oranje bremspanner, grijsgroene zomervlinder, gewone velduil

Vakantie voorbij

Vrijdag 25 augustus is onze laatste dag in het vakantiehuis in Limburg. Eigenlijk alleen maar een ochtendje, want we moeten er om 10:00 uur uit zijn.
Omdat we het grootste deel van de dag nog hebben gaan we naar het vlakbij gelegen Groenewoud om de gaffellibel aan de jaarlijst libellen toe te voegen.
En stiekem hopen we het geluk te hebben om een kleine tanglibel in beeld te krijgen.

Heel opvallend is dat we op het zandpad helemaal geen libellen zien, dus zeker geen kleine tanglibel, terwijl het toch lekker warm en zonnig weer is.
Ook bij het riviertje de Swalm is het rustig. Er vliegen een paar weidebeekjuffers maar vooralsnog geen gaffellibellen terwijl we er hier vorig jaar 6 achter elkaar zagen.

We blijven rustig aan de oever zitten waarbij we ons laten vermaken door een groepje staartmezen die ook lekker in het zonnetje gaat zitten, en nog wat ander vogeltjes.
Na bijna een uur vliegt er opeens een gaffellibel langs en nog voor we hebben kunnen reageren vliegt hij over ons heen en verdwijnt uit beeld.
Een beetje beduusd staan we om ons heen te kijken en zien dan aan de overkant van de Swalm een gaffellibel opvliegen die door een weidebeekjuffer wordt verstoord.
De gaffellibel vliegt een stukje en land weer op de oevervegetatie waarop hij zo goed als onzichtbaar is als je niet weet dat hij er zit.
Omdat we gezien hebben waar hij geland is kunnen we hem toch mooi op de foto zetten.

Inmiddels is het lunchtijd en daarom lopen we een stukje door en gaan op een bankje in de schaduw onze boterhammen nuttigen.
Daarna lopen we weer rustig vogelend, libellend en vlinderend terug naar de auto en zetten koers richting huis.
Dat duurt iets (lees heel wat) langer dan gepland omdat we onderweg in 3 files terecht komen. De vakanties zijn duidelijk voorbij.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)