2021-05-09 Groene Jonker (136 foto's)
46 vogelsoorten gespot

Dat zit wel snor

Op zondag 9 mei gaan we naar de Groene Jonker.
Vorig jaar augustus waren we daar ook en toen vroegen we ons af of het gebied nog wel interessant is.
Aan het eind van de wandeling kunnen we zeggen dat dat wel snor zit.

Dat komt uiteraard mede door de waarneming van o.a. een snor. Die heeft Oscar al eens eerder in dit gebied heel mooi kunnen fotograferen maar toen was hij de geluidsrecorder vergeten.
Nu zien we hem niet zo heel erg mooi, hij zit redelijk verscholen in het riet, maar we hebben nu wel een mooie geluidsopname.
Maar de leukste waarneming is eigenlijk niet eens de snor, maar zijn neefje: een sprinkhaanzanger. Het was al weer een paar jaar geleden dat we die gezien hebben.
Hoewel de steltkluten ook wel erg leuk zijn. Bijna op de kop af 11 jaar geleden hebben we in dit gebied ons 1e paartje steltkluten gezien en nu zien we er maar liefst 14!

Omdat er rond een uur of negen een flinke regenbui is voorspeld, die ook valt, gaan we wat later de deur uit dan we normaal doen.
Daarna blijft het tot in de namiddag droog volgens de weermensen, dus wij denken dat dat wel snor zit en zijn dan ook verrast als het op het verste punt van onze wandeling opeens donker wordt en lichtjes begint te spetteren en te rommelen.
Met gepaste spoed maken we de wandeling af en zijn gelukkig vlak bij de auto als het even echt losbarst.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)