2018-11-27 Groene Jonker (64 foto's)
27 vogelsoorten gespot

Nat? Droog!

Ik besluit om deze week op dinsdag er op uit te gaan, want voor die dag is er nog droog weer voorspeld terwijl woensdag een natte dag zal zijn.
Achteraf blijkt dat inderdaad te kloppen.

Ik ga naar de Groene Jonker en als ik het bord aan de rand van het gebied lees, ben ik blij dat ik mijn kaplaarzen aan heb ipv wandelschoenen.
Er staat namelijk dat het gebied in de winter nat is.

Nou twijfel ik daar vrij snel aan als ik nog maar een paar meter het gebied ingelopen ben.
Ten eerste is het graspad zo goed als kurkdroog, en ten tweede is een heel stuk, waar normaal water staat, nu volkomen droog en begroeid met planten.
Tijdens de wandeling zie ik dat meerdere 'natte' stukken van de Groene Jonker volkomen overwoekerd zijn door dezelfde rode planten.
De Groene Jonker is daardoor meer droog dan nat.

De delen die nu begroeid zijn met de rode planten zijn dezelfde delen waarvan we in juli zagen dat ze helemaal drooggevallen waren.
Hopelijk hersteld dat weer in de winter, want zoals het er nu uit ziet is het gebied in ieder geval een hoop van zijn aantrekkingskracht op zowel vogels als mensen kwijt.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)