2017-04-19 Groene Jonker (156 foto's)
59 vogelsoorten gespot

Volle bak

Op dinsdag lees ik in een blog dat er weer steltkluuten op de Groene Jonker gezien zijn.
En de visdieven en zwarte sterns zijn daar ook weer gemeld, dus genoeg redenen om op woensdag 19 april naar de Groene Jonker te gaan.

Als ik over de geelbegroeide dijk rijd zie ik al vogelaars staan kijken naar 2 witte stippen in het water.
Daar moet ik straks dus zijn, maar eerst rijd ik een heel stuk door naar de plek waar de zwarte sterns meestal nestelen.
Meteen bij het uitstappen heb ik witte sterns (=visdief) in beeld, dus 1 van de wenssoorten is al gelukt.
Ik speur gedurende een kwartier de slikplaatjes af, maar zie vooralsnog geen zwarte sterns, dus ga ik door naar het parkeerterrein waarbij ik bijna vanuit de auto de 2 steltkluuten in beeld krijg.
Ook hier spendeer ik een kwartier waarin ik natuurlijk heel veel foto's maak en daarna ga ik een rondje wandelen.

Het is fris, maar er schijnt wel een lekker zonnetje en daarom zijn o.a. de rietzangers enthousiast aan het zingen. Alleen doen ze dat wel voornamelijk vanuit de bescherming van het riet.
Toch lukt het me regelmatig er een op de foto te krijgen. Heerlijk. En het wordt nog beter want halverwege komen er ook nog een paar zwarte sterns overvliegen, dus alledrie de wenssoorten zijn binnen.
Volle bak dus.
En hij wordt nog veel voller want aan het eind van de wandeling blijkt dat ik 7 nieuwe soorten voor de jaarlijst heb gescoord.

Daarna probeer ik in Alphen aan den Rijn de bak nog voller te krijgen, maar de op dinsdag gemelde kwak krijg ik niet in beeld.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Groene Jonker

Alphen aan den Rijn