2013-09-21 Lith en Groene Jonker (77 foto's)
32 vogelsoorten gespot

Rood en groen.
Vandaag begint met een hoop geschetter van de eksters. Dat betekend meestal dat er een (ongewenste) kat in de tuin zit. Buiten komen we echter geen kat tegen, maar een zwarte kraai die beduusd in de struik zit. Waarschijnlijk daar in gejaagd door de eksters.
Een zwarte kraai is best bijzonder als tuinvogel.

Op de dag dat de herfst begint rijden wij naar Brabant, naar Lith.
Hier wordt al een aantal dagen een roodpootvalk gespot en we willen toch een betere waarneming hebben dan de vorige.

We vinden de paaltjes waarop een aantal superfoto's van de roodpootvalk zijn gemaakt al snel en blijven geduldig wachten en kijken.
We zien de nodige torenvalken bidden, maar vooralsnog geen spoor van de roodpootvalk. Daarom besluiten we na een tijd om een rondje te rijden in de hoop hem ergen anders te vinden.
Als we weer terug zijn bij de eerste plek staan er meerdere autos langs het weiland te turen. Op zich een goed teken, want dat betekend dat we hem tijdens ons rondje niet gemist hebben.
En veel ogen zien meer.

Na weer een flinke tijd wachten en hopen duikt er vlakbij ons een torenvalk in het gras. Die zit er zo mooi bij dat we een stukje oprijden om daar foto's van te maken.
We besluiten om nog een rondje te gaan rijden als we in de achteruitkijkspiegel op onze 'oude' plek mensen uit de auto zien stappen en camera's zien richten.
Na snel achteruit gereden te hebben, kunnen we aansluiten om mooie foto's van de net gelande roodpootvalk te maken. Behalve op het paaltje krijgen we ook een overvliegshow van hem.

Het wordt nog extra leuk als er 20 ooievaars over komen vliegen.

De terugweg naar huis onderbreken we voor een wandeling over de Groene Jonker. Daar lijkt in eerste instantie niet veel te zitten, maar gedurende de wandeling zien we toch de nodige leuke vogels.
Als we weer thuis zijn zien we nog een huismuis en een heggenmus in de tuin die we voor deze pagina op de foto zetten.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van deze reis)