2013-03-17 Groene Jonker (76 foto's)
40 vogelsoorten gespot

Geen vorst, geen ijs, geen sneeuw en geen regen. Dat laatste volgens de voorspelling tenminste niet tot in de middag.
Geen reden dus om geen wandeling te maken.

Ivm die kans op regen besluiten we naar de Groene Jonker te gaan. Dat is redelijk dichtbij en niet zo groot.
Het is precies 9 maanden geleden dat we daar voor het laatst waren.

Tijdens dit laatste weekend van de winter doet het weer zelfs redelijk zijn best om aardig te zijn met een matig zonnetje.
Regen hebben we niet gehad of je moet de ontlasting van de kolganzen, die met honderden over ons heen blijven vliegen, meetellen.

De grote plas van de GJ komt redelijk leeg over, maar in de kleine plassen barst het van leven: meerkoeten, grutto's, wintertalingen, grauwe- en kolganzen.

Als op een gegeven moment de zon even echt doorbreekt beginnen er meteen een paar rietgorzen boven in het riet te zingen. Dat geeft toch al een aardig lentegevoel.
We sluiten de wandeling af met een tweetal boomkruipers. Een daarvan is zo nieuwsgierig naar het geklik van de camera dat hij zowat tegen de lens aanvliegt.

Aangezien er nog steeds geen schijn van regen is, gaan we nog even kijken bij de steenuil in Woerden. Helaas zien we die niet.
Als we weer thuis zijn blijkt de voorspelling van regen geen stand gehouden te hebben. De zon breekt 's middags juist echt door.
Het lijkt wel lente, en dat is het toch pas over 4 dagen.

Bij het opvoeren van onze waarnemingen bij waarneming.nl bereiken we een mijlpaal: we uploaden onze 10.000e foto van Nederlandse waarnemingen.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van deze reis)