2015-01-27 Gerbrandypark (22 foto's)
5 vogelsoorten gespot

Amsterdamse burgemeester

In een park niet zo ver van ons werk zit al sinds 6 januari een zeldzame kleine burgemeester.
Vandaag besluiten we om daar tijdens de lunch even naar toe te gaan.

Als voorbereiding hebben we vanmorgen wandelschoenen, een verrekijker en uiteraard een camera meegenomen.
Na het verwisselen van ons schoeisel en het omhangen van de apparatuur wandelen we naar de plek waar de vogel een uur daarvoor nog gemeld is.

We laten ons even afleiden door het felle gekrijs van een paar halsbandparkieten en de felle kleuren van een paar nijlganzen, maar verder zijn we alleen geconcentreerd op de burgemeester.
Zelfs zodanig dat we (lees Oscar, want die loopt met de camera) vergeten om de 'gewone' soorten op de foto te zetten.

Nadat we het Gerbrandypark richting het oosten hebben afgezocht lopen we langs de auto de westkant van het park in en dan zegt Jolanda vrijwel meteen 'ik zie hem'.
Bovenop een schoorsteen steekt een klein rond roomkleurig koppie uit en daarmee heeft Jolanda hem inderdaad gevonden. Best knap.

Oscar loopt een klein stukje door voor een iets vollediger beeld van de vogel, en dan besluit de vogel dat we best meer mogen zien, want hij staat op en vliegt een paar rondjes boven onze hoofden.
Na 5 minuten zijn we hem kwijt doordat hij achter bomenrijen verdwijnt.

Als we mbv de navigatie weer terug naar het werk rijden, zien we dat een aantal straten daar in de buurt naar burgemeesters zijn vernoemd.
Vooral de burgemeester de vlugtlaan vinden wij erg toepasselijk. De vogel is in ieder geval op de juiste plek gaan bivakkeren.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)