2015-08-01 Fochteloerveen (108 foto's)
28 vogelsoorten gespot

Van maandag 27 juli t/m maandag 3 augustus gaan wij naar bungolawpark Lanka in Drente.
Vanuit dit bungalowpark, dat aan de zuidkant van het Dwingelderveld ligt, gaan we vogelen in de 3 noordelijke provicies Drente, Friesland en Groningen.

Op zaterdag 1 augustus rijden we vanaf Alphen weer terug naar het huisje om de fotospullen te pakken en ons om te kleden.
Daarna gaan we naar Fochteloerveen. Ons doel is de slangenarend en hopelijk nog wat nieuwe libellensoorten.
We kijken daarom dus afwisselend naar beneden en naar boven. Als we op een gegeven moment een collega-vogelaar zijn camera omhoog zien wijzen blijkt er een slangenarend recht boven ons te vliegen.
Een paar minuten later is hij weer uit het zicht verdwenen. We waren dus op tijd op de goede plek, maar keken eerst even naar de verkeerde kant.
Als bonus zien we vervolgens ook nog een zeearend ver weg vliegen, maar een vogel van dat formaat is al gauw herkenbaar.

We gaan ook even langs de 7-toren aan de andere kant van het veen. Na een hele klim omhoog levert dat helaas alleen maar een vergezicht op.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)