2015-07-29 Dwingelderveld (64 foto's)
17 vogelsoorten gespot

Van maandag 27 juli t/m maandag 3 augustus gaan wij naar bungolawpark Lanka in Drente.
Vanuit dit bungalowpark, dat aan de zuidkant van het Dwingelderveld ligt, gaan we vogelen in de 3 noordelijke provicies Drente, Friesland en Groningen.

Vandaag, woensdag 29 juli, zou het weer eigenlijk verbeteren, maar niets is minder waar. Vanaf het middaguur is er op al onze doelplekken regen, en daarom gaan we 's morgens een stuk de hei op wandelen.
We komen daarbij aan de 'achterkant' van de kraanvogels terecht en zien ze ver weg staan. Opeens vliegen ze op en komen al toeterend naar ons toe en landen slechts 1 weiland van ons af.
Er waren er eerder 20 gemeld en die zien we nu ook allemaal. Tevens zien we weer een ree vlakbij.
Ondanks dat we op de terugweg toch een paraplu nodig hebben is het een hele leuke wandeling geweest.

Letterlijk vlak voor ons huisje komen we Adri weer tegen, die ons vanuit het veld in de regio herkend. Hij komt hier al jaren en geeft ons wat tips waar we op het Dwingelderveld leuke soorten kunnen vinden.
Omdat het erop lijkt dat er 's middags toch een droge periode is, gaan we met de auto naar zo een plek. Maar zodra we uitstappen barst de hemel open, dus stappen we snel weer in.
Gauw terug naar het huisje waar we de vogelfotoachterstand wegwerken en tussen de buien in wat tuinsoorten fotograferen.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)