2022-02-28 Kasteel Duivenvoorde (120 foto's)
30 vogelsoorten gespot

Up close and personal

Op maandag 28-2 is het prachtig weer. Helaas hebben we zowel in de ochtend als in de middag een afspraak, dus we kunnen niet erg ver weg voor de vogeltjes.
We kiezen voor kasteel Duivenvoorde waarbij we natuurlijk hopen op de appelvink.
Men is in de kasteeltuin wel druk bezig met het opruimen van stormschade, maar de tuin is gelukkig wel gewoon toegankelijk.
Sterker nog, de enige 'overlast' die we van deze werkzaamheden hebben is het geluid van de kettingzaag en takkenversnipperaar. We hoeven nergens anders te lopen dan we van plan zijn.

Tijdens de wandeling komen we een stel tegen die volgens waarneming.nl vaker in deze tuin komt dan wij op het Zaans Rietveld. Zij vertellen ons dat zij de appelvink al een maand niet meer gezien hebben. Oei.
Wij zien hem tijdens onze wandeling helaas ook niet. Wel zien we roodborstjes, heel veel roodborstjes. Een daarvan zien we bij het eerder genoemde stel zowat op de schoenen gaan zitten.
Ook als wij er vlak bij zijn blijft het beestje rustig om ons heen foerageren. Hij komt zelfs zo dichtbij dat we een stapje terug moeten doen om hem volledig in beeld te houden.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)