2017-02-18 Kasteel Duivenvoorde (117 foto's)
38 vogelsoorten gespot

Een uurtje hier, twee uurtjes daar

Op vrijdag gaat Oscar naar De Bilt om te proberen de pestvogels die daar zitten aan de jaarlijst toe te voegen.
Vlak voor hij aankomt is er nog een waarneming geweest en ruim nadat hij weggegaan is zijn er weer waarnemingen, maar in de tijd dat hij daar is laten de pestvogels zich helaas niet aan hem zien.

Daarom gaan we op zaterdag 18 februari weer naar De Bilt.
Gelukkig gaat het nu beter. Redelijk snel vinden we de groep hoog in een boom en kunnen we ze in ieder geval toevoegen aan de jaarlijst.
De vogels blijven niet zo lang in die boom zitten en vliegen weg naar een lagere boom waarbij wij ze natuurlijk volgen en weer betere foto's maken.
Na een tijdje afwachten vliegen ze naar de lagere struiken om van de bessen te snoepen en dat levert nog mooiere foto's op.
Tien minuten later vliegen ze weer even naar een hogere boom en daarna weer naar andere lage struiken.
De, inmiddels gegroeide, groep vogelaars/fotografen maakt daar natuurlijk gretig foto's van waarbij sommigen hun statief op straat zetten en daarmee een mini-file veroorzaken.
Mopperend op een busje dat voor hun neus stil moet staan door die mini-file hebben ze pas door dat ze zelf de oorzaak zijn. Daarna verzetten ze hun spullen zodat de auto's normaal door kunnen rijden.
Als de groep pestvogels op- en wegvliegt vinden wij het mooi geweest en gaan we door naar onze wandelbestemming. Al met al zijn we maar een uurtje hier geweest.

Die wandelbestemming is het park van kasteel Duivenvoorde. Daar zijn weer appelvinken aanwezig. Ook hier zien we vrij snel na aankomst de appelvinken hoog in een boom zitten.
Dat is ongeveer de enige overeenkomst met de pestvogels, want de appelvinken komen niet naar beneden om vlak voor ons neus te gaan foerageren. Ze blijven hoog in de boom zitten.
Ondanks dat het nog een beetje mistig is maken we toch leuke plaatjes en daarna spenderen we nog twee uurtjes aan een leuke rondwandeling waarbij we o.a. een zwarte kraai horen zingen.
Dat klinkt toch heel anders dan het normale krassende geluid.
Als we weer bij de auto zijn, breekt de zon door en doen we nog een poging om de appelvinken beter op de foto te krijgen, maar helaas kunnen we ze dan niet vinden.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


De Bilt

Kasteel Duivenvoorde