2017-03-25 Den Oever (115 foto's)
36 vogelsoorten gespot

Eindelijk

Bijna exact 1 maand geleden, op 24 februari, deed Oscar een poging om de soortenfoto van de kleine topper en de bruine klauwier te verbeteren.
De bruine klauwier lukte uitstekend, maar de kleine topper kon hij niet vinden en daarom hadden wij het plan om op 15 maart alsnog een poging te doen.
Terwijl wij op het punt stonden om de deur uit te gaan belde dochterlief met de vraag of wij die dag op haar 2 kleine toppers willen passen omdat de andere oppasoma ziek was geworden.
Vervolgens wilde Oscar op 17 maart weer een poging gaan doen, maar die ging niet door omdat hij zelf ziek werd.

Op 25 maart lukt het eindelijk wel om naar Den Oever te rijden.
Er schijnt een lekker zonnetje, maar er staat ook een straffe wind en daarom zitten de vogels voornamelijk in de luwte van de dijk.
Na ruim een half uur de grote groep vogels afgescand te hebben zegt Jolanda gelukkig de bevrijdende woorden: ik zie hem.
Omdat wij op een redelijke afstand staan, rijden we een stuk dichterbij en maken dan alvast foto's zodat de soort in ieder geval voor de jaarlijst binnen is.
Daarna rijden we over de dijk tot iets voorbij de kleine topper zodat we met de zon in de rug echt mooie plaatjes kunnen maken.
Dus, zoals net gezegd 1 maand later, lukt het eindelijk om ook van deze soort de soortenfoto te verbeteren.

Daarna doen we nog wat gebiedjes in de buurt aan om de daglijst verder uit te breiden en dat levert ons ook van de gewone topper een verbetering van de soortenfoto op.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de autorit)