2021-10-23 De Wilck (193 foto's)
55 vogelsoorten gespot

Van Oost naar West

Op zaterdag 23 oktober stappen we op de fiets voor een bezoek aan een gebied waar we 12 jaar geleden min-of-meer begonnen zijn met vogelen: De Wilck.
Onderweg naar dit gebied stoppen we regelmatig om soorten op de foto te zetten.

Als we aan de oostkant van De Wilck zijn aangekomen gaan we eerst even lunchen op het aanwezige bankje en daarna lopen we het wandelpad van De Wilck op.
Er is wel eea verbeterd. Twaalf jaar geleden moesten we hiervoor over het hek klimmen. Tegenwoordig is er een klaphek aanwezig.
Wat uiteraard niet veranderd is, is het pad. Dat ligt zo goed als recht op de oost west lijn. We lopen dus van oost naar west (en weer terug).

Aan beide kanten van het pad staat hetzelfde bord met een heel klein verschil: de pijl met 'u staat hier'.
Aan de westkant merken we nog een verbetering. Het bruggetje over het sluisje is nu ook voorzien van klaphekjes. Vroegah moest je hier ook langs/over een hekje klimmen.
Opvallend is het goud en zilver gehalte. Het barst echt van de goudplevieren (die regelmatig opvliegen) en grote zilverreigers.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de fietstocht)