2019-05-11 De Elzen (127 foto's)
24 vogelsoorten gespot

Eindelijk

Op zaterdag 11 mei gaan we naar de Elzen. Al jaren 'ons' wielewaal gebied.
Elke keer als we er komen horen we wel ergens in het gebied een wielewaal en we hebben er ook regelmatig een (of meer) zien overvliegen en in de boomtoppen zien verdwijnen.
Slechts 1 keer, 3 jaar geleden, is het Jolanda gelukt om er min-of-meer bij toeval een op de foto te zetten.

Ook vandaag horen we vrij snel een wielewaal zingen en we gaan natuurlijk naar de vogel op zoek.
Terwijl Jolanda tussen de bomen door probeert te kijken loopt Oscar een stuk door naar een doorkijk en vrijwel meteen nadat hij zijn verrekijker heeft gericht heeft hij een wielewaal in beeld.
Met een hartslag van tegen de duizend pakt hij zijn camera en gelukkig zit de vogel er nog als hij een focuslock heeft. EINDELIJK heeft hij ook een wielewaal op de foto.
Wel met redelijk tegenlicht, dat dan weer wel.
Hij roept Jolanda, maar helaas is de wielewaal al weer weggevlogen voor zij ter plaatse is.

De rest van de wandeling is een herhaling van voorgaande jaren: op veel plekken horen we een wielewaal zingen zonder deze in beeld te krijgen.
Maar met een wielewaal in de camera is dat veel minder teleurstellend.
Tijdens de wandeling zien we ook onze eerste (en 2e t/m 7e) libellensoort van het jaar. Dat werd ook wel een beetje tijd.

De wandeling wordt extra leuk als we onze lunch aan het nuttigen zijn.
Meestal doen we dat al lopend, maar vandaag gaan we even lekker in het zonnetje zitten en daarbij worden we getrakteerd op de vrolijke, en luide, zang van een cetti's zanger.
De vogel is zelfs zo vriendelijk om even in beeld te komen waardoor we ook van deze schuwe soort een paar foto's kunnen maken.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)